سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پشتیبانخانهنشانی ایمیل من

عراق پس از ابراهیم جعفرى - علی قنادی

حکیم، کسی است که بدی را با خوبی پاداش دهد . [امام علی علیه السلام]

 RSS 

کل بازدید ها :

34979

بازدیدهای امروز :

19


وضعیت من در یاهو

یــــاهـو


لوگوی من

عراق پس از ابراهیم جعفرى - علی قنادی

موضوعات وبلاگ

اوقات شرعی


لوگوی دوستان



لینک دوستان

ایران هسته ای(nuclear iran)


جستجو

با سرعتی بی‏نظیر و باورنکردنی
متن یادداشت‏ها و پیام‏ها را بکاوید!


اشتراک

 


آوای آشنا


نوشته های قبلی

آرشیو
پاییز 1386
تابستان 1385
بهار 1385
بهار 1384


[ خانه | مدیریت وبلاگ | شناسنامه | پست الکترونیک ]

علی قنادی تاریخ شنبه 85/2/2 ساعت 8:49 صبح

با گذشت بیش از چهار ماه از انتخابات عراق، تغییر موضع ابراهیم جعفرى و انصراف وى، احتمالا راه را براى شکل گیرى دولت جدید عراق هموار خواهد کرد، اما این انتظار که شکل گیرى دولت جدید موجب کاهش شکاف هاى قومى در عراق خواهد شد، چندان صحیح نیست.
انصراف جعفرى راه ائتلاف عراق یکپارچه را براى انتخاب یک نامزد جدید باز کرد و بن بستى را که در اثر مخالفت کردها، سنى ها و سکولارها (البته با حمایت امریکا) با دور دوم نخست وزیرى جعفرى پدید آمده بود، شکست.
با این حال مداخله آشکار امریکا خیلى دیرتر از آنچه انتظار مى رفت، موجب انصراف جعفرى شد. فشار امریکا و به ویژه سفر کاندولیزا رایس به بغداد، فقط موضع جعفرى براى در قدرت ماندن را سخت تر کرد. با وجود همه تحلیل هایى که درباره کناره گیرى جعفرى مطرح مى شود، انصراف او احتمالا نوش دارویى براى بیمارى صعب العلاج عراق نخواهد بود. بن بست سیاسى که در عراق پدید آمده، به خاطر شخص خاصى (از جمله ابراهیم جعفرى) نبوده و نیست، بلکه به خاطر ماهیت توازن قوا در داخل ائتلاف شیعیان و نیز موازنه قدرت میان شیعیان و سایر ائتلاف ها است. ائتلاف شیعیان احتمالا از نامزدى دوباره جعفرى صرف نظر خواهد کرد، ولى احتمالا عادل عبدالمهدى نامزد مورد حمایت امریکا را نیز نامزد پست نخست وزیر نخواهد نمود. این دهن کجى، نه تنها به خاطر ناراحتى ائتلاف شیعیان از مداخله امریکا در پروسه سیاسى عراق است، بلکه تا حدى هم ناشى از رقابت عبدالمهدى نامزد مورد حمایت مجلس اعلا با جعفرى و جناح مقتدى صدر است.
کناره گیرى جعفرى احتمالا به روى کار آمدن نامزدى مورد توافق ولى ضعیف منجر خواهد شد که بر صدر دولت ائتلافى و شکننده خواهد نشست، دولتى که با مشکلات مختلفى از جمله بازنگرى قانون اساسى و برخورد با شبه نظامیان براى جلوگیرى از تشدید جنگ قومى روبه رو است. این که کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه امریکا روز چهارشنبه ابراز عقیده کرد که حتى پس از تشکیل دولت عراق نیز ناآرامى ها ادامه خواهد یافت، چندان تعجب برانگیز نیست.        منبع:تایم 21 آوریل


[ خانه | مدیریت وبلاگ | شناسنامه | پست الکترونیک ]

©template designed by: www.parsitemplates.com